Malaysian Journals: Indexed by SCOPUS

Ada juga 29 buah jurnal terbitan di Malaysia telah mendapat menarafan SCOPUS. Diantaranya ialah;
  • Biomedical Imaging and Intervention Journal-SJR 0,041
  • New Zealand Journal of Forestry Science-SJR 0,038 (Tak tahu kenapa di terbitkan diMalaysia)
  • Medical Journal of Malaysia-SJR 0,037
  • Journal of Tropical Forest Science-SJR 0,035
  • Malaysian Family Physician-SJR 0,034
  • Asia-Pacific Journal of Molecular Biology and Biotechnology-SJR 0,032
  • The Malaysian Journal of Pathology-SJR 0,032
  • ASEAN Food Journal-SJR 0,030
  • Malaysian Journal of Medical Sciences-SJR 0,030
  • Malaysian Journal of Library and Information Science-SJR 0,029
  • Journal of Rubber Research-SJR 0,029
  • Sains Malaysiana-SJR 0,028
  • Malaysian Journal of Science-SJR 0,028
  • Malaysian Journal of Economic Studies-SJR 0,028
  • Malaysian Journal of Medicine and Health Sciences-SJR 0,028
  • International Journal of Mechnical and Materials-SJR 0,028
  • Jurnal Pengurusan-SJR 0,028
  • SEAISI Quarterly (South East Asia Iron and Steel Institute)-SJR 0,027
  • Malaysian Journal of Computer Science-SJR 0,027
  • Malaysian Journal of Nutrition-SJR 0,027
  • Pertanika Journal of Tropical Agricutural Science-SJR 0,027
  • International Journal of Economics and Management-SJR 0,027
  • ABU Technical Review-SJR 0,027
  • Bulletin of the Geological Society of Malaysia-SJR 0,000
  • Bulletin of the Malaysian Mathematical Sciences Society-SJR 0,000
  • International Food Research Journal-SJR 0,000
  • Journal of Sustainability Science and Management-SJR 0,000
  • Malayan Nature Journal-SJR 0,000
  • Medical Physiology Online-SJR 0,000

Selamat menulis dan menerbitkan artikel yang bermutu untuk faedah negara, masyarakat dan perkembangan ilmu.

Comments

Kata Hatiku said…
salam dr, malaysian journal of computer sciene tu sapa buat ye
Malaysian journal of computer science diterbitkan oleh Universiti Malaya
Kata Hatiku said…
cam ne nak send dr? dr jadi reviewer ke?
Aryati Bakri said…
Kepada Kata Hatiku,
Sila lawati halaman web ini untuk mengetahui maklumat lanjut tentang MJCS.
http://ejum.fsktm.um.edu.my/

En Zaidi, boleh tahu tak? Macamana boleh tahu Malaysian Journal yang diindek oleh Scopus atau ISI. Adakah membuat carian satu di dalam ISI atau Scopus? Atau merujuk dr mana2 pihak? Sekian
Aryati Bakri said…
En Zaidi, boleh tahu tak? Macamana boleh tahu Malaysian Journal yang diindek oleh Scopus atau ISI. Adakah membuat carian satu di dalam ISI atau Scopus? Atau merujuk dr mana2 pihak? Sekian
Puan, sila rujuk di SCImago (public view) dan ISI Thomson (subcribe by university)
sweetsakura_kl said…
salam.
Dr..
Malaysian Journal of Economic Studies-SJR and
International Journal of Economics and Management-SJR 0,027
mcm mana nak send ye DR?actually ni br first time nak submit..so kurang sket pengetahuan..huhu..kalau ada paper just submit je?ada apa2 prosedur lg x sblm nak kena submit?
Sdr PM Dr Norzaidi


Mungkin dua ejournal yang diterbitkan oleh UKM dan yang diindex oleh Scopus boleh disenaraikan di sini:

1. 3L: Language, Linguistics, Literature ... http://www.ukm.my/ppbl/3L/3LHome.html. 3L The Southeast Asian Journal of English Language Studies

2. Gema Online Journal of Language Studies.

Selain dua yang disenaraikan, iaitu Sains Malaysiana (terbit 12 kali setahun), dan Jurnal Pengurusan.

Mohd Safar Hasim

Popular Posts