Professor??? Dah Ke???

Cambridge University, UK, 2012
Profesor! macamana sekarang? Aik, siapa pula profesor, tak dapat lagi. Kawan saya terkejut, hang belum dapat lagi, kalau kat universiti aku, dah lama dah hang profesor; paper banyak, medal pun apa kurangnya, student PhD dah ada, external examiner sampai luar negara, visiting prof lagi!!!, perli kawan saya lagi yang dah berpangkat profesor B di salah sebuah universiti bertaraf RU. Sama la juga rakan-rakan saya yang lain yang agak heran kerana saya masih lagi belum profesor penuh. Tak apa saya kata, mungkin tak ada rezeki lagi. Mungkin rezeki yang Allah tetapkan di tempat lain. Betul, Tuhan Maha Adil, dan rezeki saya mungkin di tempat lain. Buat masa sekarang, dah ada dua tawaran menunggu, satu di dalam dan satu di luar. Mungkin, saya akan...nanti saya akan beritahu. Kalau di dalam tu, AlhamduLillah okay juga tawarannya, manakala di luar by invitation. "Harga" boleh nego. Itulah dia...tengoklah nanti bagaimana keputusan saya.

Comments

Mohd Fahmi said…
Tahniah Dr..InsyaAllah full Prof tak lama lagi..
shahrul hairy said…
Salam Dr. Norzaidi,

Betul rezki ada dimana-mana, tapi kalau boleh stay in UiTM...

UiTM memerlukan orang yang hebat seperti Dr =)

yours
Researchjsp Admin
assignments web said…
Nice and informative Blog regarding chemistry assignment help. this is really helpful for people who interested in Online Education. Thanks and Keep Continue to share useful information with us.

Popular Posts